Eurorepar Car Service Deinum

Produksjewei 9
8501 XD Joure
0513 - 416070
info@autodeinum.nl

Ma t/m Vrij:
08:00 - 12:30 uur
13:00 - 17:30 uur
Zaterdag:
Op afspraak geopend

Autoservice Deinum

Distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, raakt de motor zwaar beschadigd en kan deze niet altijd meer hersteld worden. Het is daarom van groot belang om de distributieriem van uw auto op tijd te laten vervangen.

De fabrikant van de auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometers de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem zal knappen. U kunt ook altijd advies vragen bij Eurorepar Deinum als u niet weet wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is. Wij geven u dan een zo goed mogelijk advies voor uw situatie.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Eurorepar Deinum weet of dit bij uw auto het geval is en op welke kosten u dan kunt rekenen. Voor een eerlijk advies kunt u altijd even contact opnemen en dan helpen we u verder.

Scroll naar boven