Eurorepar Car Service Deinum

Produksjewei 9
8501 XD Joure
0513 - 416070
info@autodeinum.nl

Ma t/m Vrij:
08:00 - 12:30 uur
13:00 - 17:30 uur
Zaterdag:
Op afspraak geopend

Autoservice Deinum

Citroen 2cv Spot 1976

Merk: Citroen 2cv Spot 1976
Kenteken:
Uitvoering: Spot
Brandstof: Benzine
Kleur: oranje/wit
Km stand:
Gewicht:
Bouwjaar: 1976
Prijs: Verkocht
Garantie:

Beschrijving:

De SPOT werd als eerste speciale serie in 1976 geïntroduceerd om de ingezakte verkopen weer wat op te drijven. Er werd specifiek op een jong publiek gemikt. Hiervoor werd gebruik gemaakt van frisse kleuren en vrolijke prints op de deurpanelen en het speciale zonnehemeltje.

Het was een gelimiteerde serie van 1800 exemplaren. De eerste exemplaren waren voor de Franse markt, deze waren nog gebaseerd op het oudere type 2cv4 met het bruine dashboard en het grote bakelieten stuur.

Voor de Benelux, Zwitserland en Engeland werden de SPOT’s in België gebouwd. Hierbij was de basis het nieuwere type met zwarte dashboard en zwart één-spaaks stuur. Voor Engeland en Zwitserland werden ze geleverd als 2cv6 en in Zwitserland werden ze ook nog genummerd.

Er zijn er nog maar weinig over. In Nederland zijn er nog 6 bekend van de 400 die ooit geleverd zijn. Dit is een SPOT uit de franse serie, we hebben ‘m gevonden in midden-Frankrijk. Hij is in originele en complete, maar ook hulpbehoevende staat. Hij is zondermeer te restaureren,

In 2013 zijn we begonnen met de restauratie van deze citroen 2cv Spot. We hebben de voetenbak, vloerplaten, voorraamframe en de achterkant compleet vernieuwd.
Het chassis hebben wij is compleet gestraald en gecoat.
In april 2014 heeft de klant de restauratie zelf afgerond wat heeft geleid tot een prachtig resultaat.

Scroll naar boven